Inte riktigt hemma i bluesens värld

Cindy Lauper Memphis Blues (Naive/Playground)
Cindy Lauper ”Memphis Blues” (Naive/Playground)

betyg 2

Kan det ha gått till så här: Cindy måste hitta en ny publik. Hon har gjort pop och rockalbum, evergreenalbum och vad ska man hitta på denna gång för att få till ett album med marknadsmässig musik? Cindy och producenten slår sina kloka huvuden ihop och samstämmigt utbrister de, “ vi gör ett bluesalbum”. Sagt och gjort så bjuder man in några prominenta gäster som BB King med sin Lucille, Jonny Lang, Charlie Musselwhite och Allan Toussaint. Sedan så googlar producenten på kända blueslåtar och väljer ut ett dussin.

Det som gör att man kan kolla in Memphis Blues lite extra är arrangemangen, och musikanter som till exempel pianisten Allan Toussaint med glimrande pianospel, och bra blåsarrangemang. För en sak  är definitivt säkert. Cindy Laupers  lite gälla spetsiga röst känns inte riktigt hemvan i detta blueselement. Som när Jonny Lang och Cindy Lauper ställer frågan i ett av plattans bättre spår, How Blue Can You Get?, så är svaret: knappt ljusblått.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

12 2010

Your Comment