Tryggt och bra för bilturen

Joe Cocker Hard knocks  (Columbia/Sony)
Joe Cocker ”Hard knocks” (Columbia/Sony)

betyg 3

Hans karriär började som så många andra, att göra covers på andras låtar. För mig har Joe Cocker alltid varit den raspiga rösten som vrålar ända nerifrån tårna. Som när han tar i så han nästan spricker i Beatles covern “With a little help from my friends”. Detta var hans debut 1969. Bra grejer det. Jag tror aldrig jag har blivit besviken på hans skivor. Han är liksom jämnbra hela tiden. Joe Cocker har klarat sig under sin karriär utan att hamna i ett tråkigt gubbträsk. Hans låtar har förmågan att stanna kvar över årtionden. Gång på gång. Som “Unchain my heart” (1987),”Up where we belong” (1982) de spelas fortfarande. Liksom hans version av “With a little help from my friends”. För att nämna några. På nya skivan har han fått hjälp av Matt Serletic som också jobbat med Matchbox Twenty. Som förövrigt var ett fantastiskt band, som gjorde bra musik och sen försvann.

Det är också tryggt att lyssna på Joe Cocker. Man vet vad man får. Det är som att åka Skoda. Den har allt man behöver, ingen onödig lyx. Bara en bra bil. Men man blir överraskad över hur bra bilen går och vilken skön komfort Skodag Superb har. Och det är då man hör gospelkören som Joe snyggt lägger in här och där, som ökar vardagslyxen. Det är då man inser hans storhet.
Nästan alla hans skivor passar för bilen. Joe Cocker är bra bilmusik.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

11 2010

Your Comment