En sammanslagning som inte slår

Yoso Elements (Frontiers/Bonnier Amigo)
Yoso ”Elements” (Frontiers/Cosmos Music Group)

betyg 3

Betäckningen supergrupp har använts starkt för att promota Billy Sherwoods, Tony Kayes och Bobby Kimballs projekt att sammanföra Yes och Toto’s musik. Även om jag alltid tyckt att Toto’s musik varit mäktig och stämmingsfull så har jag aldrig fastnat för Yes, de hade sina stunder det kan jag erkänna, men det lämnade aldrig några djupa spår i mitt musikhjärta.
Ändå är det med en viss förhoppning om storslagen magi som jag trycker på playknappen och  Yoso’s alster Elements snurrar igång. Men minuterna går och magin uteblir, trots att Kimball står för en fantstisk sånginsats hela albumet igenom. Kimballs röst är en stor anledning till att man som Toto-fan kan vara nöjd med albumet, även Yes-anhängarna kommer att upptäcka att det finns guldkorn på skivan.

För när det gäller Elements-skivan så har de varit smarta. Istället för att endast släppa en skiva med nya Yoso-låtar så har de även valt att inkludera en live-cd där de blandar gamla Yes och Toto hittar med nya låtar. Något som borde funka bra för att locka dåtidens fans att bli intresserade.

Så för att summera ihop intrycken. Är du ett stort Toto-fan så köp Elements men förvänta dig inte samma magi som fanns i Toto’s låtar. Är du ett stort Yes-fan så kan du också köpa skivan för att minnas tillbaks på de Yes-låtar som finns på live cd’n. Har du aldrig uppskattat endera bands musik kommer du heller inte att gilla Elements.
Några favoriter fann jag dock på skivan, live versionen på ”Hold The Line” är en fin återupplivning av en gammal klassiker och ”Walk Away” är en lättsmält morgonkaffe-låt.

Tobias Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

10 2010

Your Comment