Avskalat och naket

Shelby Lynne Tears Lies and Alibis (Everso/Playground)
Shelby Lynne ”Tears Lies and Alibis” (Everso/Playground)

betyg 4

Detta är en positiv recension. Shelby Lynne tillhör nämligen en av  favoriterna bland kvinnliga artister i skivhyllan. Mest för hennes röst som både smeker som len som honung och samtidigt kan vara själfull med massor av hjärta och svart smärta. Kanske var det på grund av detta som skivbolaget på denna platta ville plocka in den stora stjärnproducenten med den stora hitmaskinen. Shelby satte klackarna i studiogolvet tackade för sig och startade eget. Detta lilla mästerverk är resultatet. Jag bugar och tackar !

Tears, Lies And Alibies  är avskalad och naken med Shelbys röst långt fram i ljudbilden, ofta med en akustisk gitarr som enda sällskap. Speltiden är kort men vad gör det när det låter så här bra. Inte blir det sämre när hon delar studion med delar av Muscle Shoalseliten av musiker, vilka smyger in med  soulsomriga blåsfigurer eller ett stilla wurlitzerpiano här och där. Kanske tycker jag lite extra om detta album när jag vet att Shelby kickade ut det stora bolaget med syntharna först. Denna platta har tio bra anledningar att börja lyssna på Shelby Lynn. Starta nu du också !

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

10 2010

Your Comment