Den svenska popens solkungar skiner ännu en gång

Kent ”En plats i solen” (RCA/Sony)

betyg 4

Bortåt ett halvår sedan vinterplattan Röd kommer Kent så med En plats i solen. Den kalla elektroniska synthestetiken med foten i 80-talet som präglade Röd är fortfarande på många sätt intakt på denna nya platta, men där Röd levererade en starkt dyster ”sent på jorden-känsla” finns här mer lättsamhet och ja, sommarkänsla – om dock än med en melankolisk anstrykning, förstås. Det är ju Kent.

Det är svårt att säga hur de gör det, men detta är ännu en ny platta med en så hög lägstanivå att Kent åter visar att de spelar i en helt egen liga med svenska mått mätt. Trots att plattan kom i början av sommaren kan den med fördel också nyttjas som soundtrack till sommarens sista bitterljuva suckar innan frosten härskar. Ja, den kanske till och med passar ännu bättre så.

På ”Ärlighet Respekt Kärlek” körar Lars Winnerbäck. På ”Passagerare” sjunger Rebecka Törnqvist tillsammans med Jocke Berg.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

09 2010

Your Comment