Välkända italienska ingredienser

Rhapsody Of Fire Frozen tears of angels (Nuclear Blast/Warner)
Rhapsody Of Fire ”Frozen tears of angels” (Nuclear Blast/Warner)

betyg 3

Rhapsody Of Fire ”The Frozen Tears Of Angels”
Jadå, det här italienska receptet känner säkerligen alla hårdrockare igen vid det här laget: Christopher Lee som berättarröst, instrument som spelar symfonisk hårdrock med inslag från den klassiska musikens värld och en sångare som sjunger med ljus stämma. Med andra ord är det minst sagt läge för bandet att förnya konceptet en aning. Och då menar jag en större förändring än att lägga till Of Fire i bandnamnet…
Visst är bandet Italiens stolthet i metalvärlden och man har gjort en hel del bra låtar, men det mesta på The Frozen Tears Of Angels känner vi igen sedan tidigare. Det ska dock sägas att skivan är klart bättre än bandets två senaste = fansen som tycker bäst om Dawn Of Victory har en hel del att hämta på det nya alstret.
Låtarna på The Frozen Tears Of Angels bildar en helhet, men det finns en låt som sticker ut och den sticker ut riktigt ordentligt. Reign Of Terror innehåller bandets allra bästa ingredienser och det betyder sju minuters innehållsrik kvalitetsmetal.
Ljudmässigt finns inget att anmärka på: alla instrument framträder tydligt i mixen och känslan av storslagenhet är påtaglig (alltså precis som bandet själva vill ha det).
Avslutningsvis vill jag delge min motivering till betygstrean: en poäng för ovan nämnda låt, en poäng för skivans alla snygga gitarrslingor á la Yngwie Malmsteen och en poäng för att bandet struntar i vad andra tycker och kör sitt race.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

08 2010

Your Comment