Punkrock för en politisk förändring

Splitside This Sinking Ship (Knuckle Ride/Sound Pollution)
Splitside ”This Sinking Ship” (Knuckle Ride/Sound Pollution)

betyg 4

När svenska punkband överlag sjunger på svenska går Blekinge-bördiga Splitside emot vinden och lirar trallvänlig arbetarklasspunk på engelska. Både den styrande moderatregeringen liksom Jimmie Åkesson får sig varsin känga. Splitside tar även ställning för den lilla arbetande människan i en värld som inte längre är för dem. Man får även läge att slänga in låtar som inte är politiska också – man avhandlar låtar om punkrock, bärs och bra tider. Så de lyckas täcka in de flesta ämnen som kan tänkas ha något att göra med punk. Fast bäst gillar jag de politiska låtarna.

Musiken kan beskrivas som en hybrid av Bad Religion, Rancid och glad svensk trallpunk från tidiga 90-talet. Helt enkelt väldigt nära fenomenalt.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

08 2010

Your Comment