En rejäl dos av högklassisk modern americana

Zac Brown Band The foundation (Atlantic/Warner)
Zac Brown Band ”The foundation” (Atlantic/Warner)

betyg 3

Det skulle inte vara helt fel att slinka in på ett av alla barrooms i Austin Texas och avnjuta en kall öl i sällskap med Zac Browns Band. De är med största säkerhet ett alldeles utmärkt liveband som legat ute på vägarna i södra USA och giggat sig i den form de visar upp på albumet Foundation.

Här finner vi variation i stilar och framförande. Det låter tryggt och svängigt – eftertänksamt och vemodigt. Fullfart och komik-i-kvadrat. Det senare funkar säkert runt midnatt som allsångalternativ i en fullpackad bar, men inte särskilt bra på platta. I stället rekommenderar jag spanskdoftande Whaterver It Is som påminner om en ung Joe Ely. Free och Jolene (som inte är Dollys) gillas skarpt. When The Boat Leaves med sitt Karibiengung skulle kunna bli en rejäl radioplåga i sommar om den plockades upp av någon vettig radioproducent.

Som du nu förstår så finns det lite av allt på detta album. Kolla själv om du gillar en knippa bra låtar, fiddlande fioler och en rejäl dos av högklassisk modern americana.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

08 2010

Your Comment