Växer för varje lyssning

High On Fire Snakes For The Divine (Century Media/EMI)
High On Fire ”Snakes For The Divine” (Century Media/EMI)

betyg 4

Är High On Fire nästa megastora amerikanska hårdrocksband? Ja, mycket tyder i alla fall på det. För hur ska man annars tolka alla positiva recensioner av deras nya alster.

Hur det låter? Tänk en mycket tyngre/hårdare variant av stonerrock fullspäckad med Black Sabbath-liknande riff som maler ner allt motstånd. Och här och där märks också inslag av Mastodon.

Av bandmedlemmarna är det gitarristen/sångaren Matt Pike som sticker ut mest, då han har en röst som ibland är förvillande lik en viss Lemmy Kilmister (Motörhead). Att välja ut favoritlåt(ar) avstår jag helt ifrån, eftersom Snakes For The Divine är ett musikpaket där helheten är viktigast. Ja, det går rentav att likna skivan vid en enda lång innehållsrik låt.

Att betyget stannar vid en fyra beror på att skivan skulle ha mått bra av några fler melodiösa ”andningshål”. Ett mycket gott råd i fallet Snakes For The Divine är att ge den gott om tid att växa. För växer gör den, lita på det. Snakes For The Divine är en musikvän för livet.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

04 2010

Your Comment