Ett lyckat 25-årsbokslut

Tesla Alive In Europe! (Frontiers/Bonnier Amigo)
Tesla ”Alive In Europe!” (Frontiers/Bonnier Amigo)

betyg 4

Oj, snacka om en skiva som verkligen låter live, det vill säga mer eller mindre utan pålägg i efterhand (åtminstone enligt mina öron). Modigt och bra gjort av Tesla, som vid det här laget har turnerat över världen i 25 år och förstås vet hur man spelar live.

Helt klart är en av ovanstående poäng jag delar ut helt och hållet tack vare livekänslan.
Sångaren Jeff Keith har dessvärre en röst som oftast låter ansträngd (läs ”skitnödig”) och blir aningens jobbig att lyssna på i längden. Nej, när det gäller just herr Keith föredrar jag hans insats på studioskivorna.

Övriga musiker gör dock – som förväntat – ett alldeles utmärkt jobb, det vill säga spelar det dom ska när dom ska spela det och det med för musikstilen lagom ”skitig” känsla. När det handlar om låtarna är skivans guldkorn Forever More, Modern Day Cowboy (Suverän #1!), What a Shame, Love Song (Suverän #2!), What You Give och Hang Tough. Men var är den suveräna konsertöppningslåten Comin’ Atcha Live? Jag bara undrar…

Sammanfattningsvis är Alive In Europe! ett lyckat bokslut på Teslas första 25 år. Och lita på att dom kommer att fortsätta att leverera i många år framöver.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

04 2010

Your Comment