En alldeles utomordentligt bra popskiva

Tobias Fröberg The Big Up (Fire Egg/Playground)
Tobias Fröberg ”The Big Up” (Fire Egg/Playground)

betyg 4

En sorts släpig pop strömmar ur hörlurarna när jag spelar upp Tobias Fröbergs senaste platta som låter som den tillkommit i läget mellan dröm och verklighet. Det är nästan svårt att beskriva detta i ord, men det är en känsla jag får. Detta är inget negativt, tvärtom så får det mig att slappna av på ett utomordentligt sätt, vilket man kan behöva i en hektisk vardag. En vackert målad kärleksfull popmusik som tar med mig på en promenadrunda som jag kan tänka mig vandra många gånger.

Ett snyggt pophantverk om kärlek i vardagens kläder är vad vi får oss levererat i detta album. Tobias lirar alla instrument på albumet förutom trummor där han har Erik Nilsson från Existensminimum till hjälp. Med på plattan finns också Helgi Hrafn Jonsson från Sigur Ros på lite gästsång. Detta är en alldeles utomordentligt bra popskiva som jag varmt rekommenderar till alla som vill spisa fin svensk popmusik från 2010-talet. Det är helt och hållet ett album som bäst avnjuts från början till slut, men ett par låtar kanske sticker ut en aning mer och i mitt tycke är det ”When We Go To War” samt ”I Hope That I Die Before You”.  Tack Tobias för denna lilla värmande låga som värmer så fint i vinterkylan.

Tomas Ingemarsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

03 2010

Comments are closed.