Tämligen jämnstarkt

Alicia Keys "Element of freedom" (J Rec/Sony)
Alicia Keys ”Element of freedom” (J Rec/Sony)

betyg396

Höstens framgångsrika gästspel på Jay Z:s Empire State of mind spädde på förväntningarna inför Alicia Keys nya studioalbum The Element of freedom. Den Harlemfödde r´n´b-stjärnan står på topp idag, snäppet ovan Beyoncé, Mary J Blige, Rihanna, Shakira m fl.

Nya plattan är tämligen jämnstark men saknar de självklara, verkliga lyften, med undantag av första singelsläppet, den känslosamma Try sleeping with a broken heart och nämnda Empire state of mind, som hon här gör en egen version av. Put it in a love song, duetten med Beyoncé, är skivans sämsta spår: tjatig och med en på gränsen till exempellöst dum text. Och då skall man ha i åtanke att skönpoesi inte hör till genrens främsta karakteristika.

Alicia Keys trakterar som vanligt så gott som all klaviatur och gör det med bravur, liksom sången, som väl ändå är hennes främsta gren. Hon delar på producentansvaret med Jeff Robinson, Peter Edge och Kerry ”Krucial” Brothers. Den sistnämnda har del i flera av låtarnas tillkomst. Alicia Keys i samtligas.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

01 2010

Your Comment