Bäst är duetten med Eddie Vedder

Jack Johnson "En Concert" (Hemifrån)
Jack Johnson ”En Concert” (Hemifrån)

betyg254

Surfaren, filmakaren och miljöaktivisten från Hawaii har verkligen blivit folklig. Nästan för folkkär. Konserten påminner lite om Allsång på skansen – alla i publiken är med på noterna. Han blandar och ger med gammalt och nytt.

Den stora behållningen för mig är när Eddie Vedder sjunger på ”Constellations”. Eddie Vedders röst är så behaglig att lyssna på. Hans skiva ”In to the wild” kan vara en av 00-talets bästa. Jag återfår den känslan när jag lyssnar på deras duett här. Annars blir det softrock för hela slanten. Softrock blir ju lätt lite tradigt i längden. Fast det funkar ju så bra där borta i USA. Där säljer den här genren som attan. Det finns renodlade radiokanaler enbart för den här musiken och där borde den hållas. Säkert jättekul för de inbitna fansen  med en live-platta…

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

01 2010

Your Comment