Melodiöst hårdrocksgodis kryddat med kaxig attityd

Fatal Smile "World Domination: Special Ed" (FS/Sound Pollution)
Fatal Smile ”World Domination: Special Edition” (FS/Sound Pollution)

 

betyg4107

Tiden har kommit för Fatal Smile att ge ut en nyutgåva av tredje skivan World Domination, nu med titeltillägget Special Edition, i en snygg digipack med två bonuslåtar. Bandet har fått hjälp med låtskrivandet av inga mindre än Paul Sabu (Alice Cooper, Madonna och egna bandet Only Child med flera) och Peter Tägtgren (Pain). Dessutom har mycket meriterade Michael Wagener (Accept, Dokken, Skid Row och många fler) producerat på ett alldeles utmärkt sätt.

Inledande S.O.B. är en öppningslåt av yppersta klass som sätter ribban högt; fartfylld, aggressiv och låten fastnar direkt. Rent spontant så känns som att det är en av dom bästa melodiösa hårdrockslåtar som getts ut av ett svenskt band.

Primed & Ready är något av en lillebror till S.O.B. – utan att vara en kopia – och är nästan lika bra.

Lite långsammare och tyngre Out of My Head har musik- och bitvis sångmässigt drag av senare års Ozzy Osbourne-låtar och är ett intressant inslag.

Run For Your Life har spelats otroligt mycket på radion så den borde vara utsliten, men när jag lyssnar jag igenom den här specialutgåvan så kan jag bara konstatera att med en sådan refräng så kan det aldrig gå fel. Ett skolexempel på hur rätt det kan bli att blanda melodiös hårdrock, sleaze och lägga till en liten dos hårdare metal (som en blandning mellan Accept och Backyard Babies med bättre sång).

Visst finns det många hårdrocksskivor som är bättre än World Domination, men när det handlar om melodiös hårdrock med sleazeinslag så är det här utan tvekan något av det bästa som Sverige levererat till världens musiklyssnare.

Minus då? Jo, ett par av låtarna har svårt att engagera men det sänker inte betyget eftersom skivan i övrigt är så bra och energigivande.

Förfesten är räddad; ställ in volymen på max och lyssna på World Domination = lyckat party!

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

01 2010

Your Comment