En intrycksmässig explosion

Hollywood Undead "Swan Songs" (A&M/Universal)
Hollywood Undead ”Swan Songs” (A&M/Universal)

betyg396

Att mycket av världens bästa musik kommer ifrån USA i allmänhet, och Californien i synnerhet är ett faktum som inte kan understrykas tillräckligt. Många av artisterna är inte heller sena med att påpeka sitt ursprung och ge sin syn på Schwarzenegger-land. 2Pac Shakur och Red Hot Chili Peppers är två exempel på California-nyansörer, på gott och ont. Hollywood Undead fortsätter på  föregåendes inslagna bana, iallafall när det gäller textskapande. Californien styckas bit för bit med sarkastiska raptexter om fake-gangsters, attityd och hat på L.A’s gator. Musikmässigt är likheterna få.

Med ett grundbeat i tung Nu metal-anda alá Limp Bizqit blandas stråksamplingar och aggresiva pop-refränger i en jättelik 2000-tals Los Angeles-cocktail. Lägg därtill faktumet att bandet är utsmyckade med Slipknot-inspirerade skräckmasker. Att det här blir något annat än en intrycksmässig explosion är en underdrift.

Känslan är att Hollywood Undead vill få ut all den aggression som under många år etsats in i deras uppväxt, samtidigt som de vill skapa ett meningsfullt budskap på en snygg musikalisk grund. Allt på en gång, och fort som fan ska det gå! De lyckas, nästan. Hatet når ut, musiken är välproducerad och drivig, många rhymes är träffsäkra. Men ändå blir det för mycket på en gång. Lite väl många influenser helt enkelt.

Martin Persson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

01 2010

Your Comment