Borde finnas i var mans skivhylla

Celilo "Bending Mirrors" (Homesweet/Hemifrån)
Celilo ”Bending Mirrors” (Homesweet/Hemifrån)

betyg4517

Om man har tröttnat på My Morning Jacket och Wilco, tycker att Neil Young var bättre förr. Då har ni vaskat fram guld om ni inte redan har upptäckt Celilo.

Sångaren Sloan Martin hävdar att deras influenser är Neil Young, Sun Kill Moon och Pink Floyd mfl. Det kan inte stämma bättre än så. Hur beskriver man Neil Youngs musik rättvist? Retro-rock? Den här skivan håller sig inom ramen Neil Youngs 70-tals skivor och My Morning Jackets skiva ” It stills moves”. Likt svenska Claes Cleeve & Sasquatch klarar Celilo av att förvalta musikarvet från Neil.

Om man lyssnar på Anthony Crawfords röst  på ”Five is red” så låter han liksom Sloan Martin väldigt likt Neil Young på sången. Musiken ligger också väldigt nära, därav är det svårt att inte dra referenser just till denna herre.  Ibland är Celilo mer Neil Young än Neil Young själv. En skiva som borde finnas i var mans skivhylla. Jag vill därför passa på att hylla denna grupp och hoppas att fler får upp ögonen för dem.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

01 2010

Comments are closed.