Ryssar som skriver på svenska

Svartby "Riv, Hugg och Bit" (Trollzorn/Sound Pollution)
Svartby ”Riv, Hugg och Bit” (Trollzorn/Sound Pollution)

betyg3523

Svartby är ett folkmetal/svartcore-band från S:t Petersburg i Ryssland som skriver alla sina texter på svenska. Medlemmarna kallar sig följande: Torhall, bas och sång. Hök, gitarr. Somna, trummor. Lindwurm, gitarr och Giftsvamp på keyboard. Lite lustigt.

Svartby är väldigt originellt på sina ställen, men ibland känns det som de drar ganska mycket åt CHILDREN OF BODOM. Tyvärr så gör de inte dessa partier så bra. Riv, Hugg och Bit är full av smakfulla melodislingor, och arrangemangen på den symfoniska delen av detta band känns väldigt DIMMU BORGIR. Detta är ju dock ett bra betyg från mig. Skivan känns relativt genomtänkt med intressanta passager och många snygga folkmusik-inspirerade partier. Ett stort plus med detta band är deras roliga texter, såsom: ”Långt skägg, mäktiga armar. Dvärgkvinnor är som snubbar”.

Overall: Jag tycker nog att Svartby är lite mer än okej. När jag först fick se omslaget till denna skiva blev jag oerhört skeptisk. Omslaget är fult, och medlemmarna är heller inte så vackra, men de kan i alla fall skriva musik. Om ni är ute efter nåt lite annorlunda och gillar musik som drar sig lite åt black/folk-hållet, tycker jag verkligen ni ska kolla in Svartby – Riv, Hugg och Bit.

Peter Henningsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

11 2009

Your Comment