Mest slätstruket och intetsägande

Dead By Sunrise "Out of ashes" (Warner)
Dead By Sunrise ”Out of ashes” (Warner)

betyg210

Sångaren i Linkin Park, Chester Bennington, har sen några år bandet Dead By Sunrise som ett sidoprojekt. Nu är debuten Out of Ashes släppt och några genomlyssningar ger vid handen att det i vart fall inte låter mycket Linkin Park om det. Benningtons texter är väl där det kommer som närmast. I det här fallet rimmar emellertid hans ångestfyllda och inåtvända rockpoesi rätt så illa med det musikaliska, som tyvärr är ganska så slätstruket och profillöst överlag. Tillkommer en lika slätstruken och kallsinnigt slickad produktion.

Visst, här finns små godbitar som postgrungesingeln Crawl back in, den ståpåiga Inside of me och de rockiga Condemned och End of the World. Även om de inte är fler till antalet tar balladerna överhanden och de är desto mindre roliga. Too late, Let down och Give me your Name balanserar på kanten till powerballadträsket och får mig att tänka på Scorpions av idag med inslag av Takida. Hemska tankar.

Sidoprojektet DBS har väl som så många andra tillkommit på grund av idéer som inte passat huvudbandet. Här, liksom i andra kända fall, borde flertalet idéer stannat hemma i byrålådan. En EP hade räckt.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

10 2009

Your Comment