Stämningsmusik att njuta av

Joshua Radin "Simple Times" (Warner)
Joshua Radin ”Simple Times” (Warner)

betyg3510

Det finns olika sätt att närma sig en platta. I vissa lägen finns den bara där och man finner varandra direkt. Jag vet inte hur det är med dig men jag har ibland en förmåga att ”komma från fel håll”, vilket leder till att jag inte uppfattar plattan helt korrekt utan hör den efter några månader och först DÅ hör hur bra den är.

Tyvärr höll jag på att göra just så med Joshua Radins nya ”Simple Times”. Efter att ”återupptäckt” en av metallhistoriens (i min ytterst subjektiva mening) tyngsta och svängigaste låtar, kom jag in lite snett i Joshuas senaste alster. Att använda Panteras ”Broken” som avstamp in i Joshuas mjuka, ”perfekt som kuliss i amerikanska feelgood serier”-produktion är inte helt optimalt, om man säger så …

Nåväl, efter att jag kalibrerat om skallen måste jag säga att jag gillar vad jag hör. Till sin nackdel tycker jag att ”bolaget vill ha låtar att placera i serier-tänket” lyser igenom lite för mycket. När låtarna handlar om kärlek (ja, både glädje och modell sorg) , vara vänner, bli sams och andra vardagsgråa ämnen blir det lite, hm … ja, trist och förutsägbart som inredningen i en korridor på landstinget. Saknar kontrasten mellan en mjuk och lugn produktion med vassa och mörka texter á la Cash, MEN …

Det han gör, gör han bra. Han övertygar mig, sjunger hur bra som helst. Klockrena melodier, och en produktion som ändå håller tråden. Han övertygar mig helt enkelt. När vi delat vardagen ett tag, jag och Joshuas skiva, tänker jag inte på ovan nämnda irritationsmoment utan kan njuta av melodierna, stämmorna och allt det vackra som denna skiva faktiskt rikligt är fylld av.

Behöver du en skiva som bakgrund när du har väninnorna hemma på sminkparty eller som fyller din inredningsbutik med stämning tror jag detta är skivan för dig.

Med tanke på att jag varken har en inredningsbutik eller några sminkpartyn får jag nöja mig med att lägga mig på soffan, sätta på låten ”They bring me you”, sluta ögonen och njuta. Det är bara framtiden som kan visa om betyget 3 ½ är för högt. Eller för lågt?

Hasse Carlsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

10 2009

Your Comment