En lätt schizofren historia

Thrice "Beggars" (Vagrant/Sound Pollution)
Thrice ”Beggars” (Vagrant/Sound Pollution)

betyg342

Thrice bildades 1998 i Irvine, CA och består av Dustin Kensrue (s), Teppei Tiramishi (g), Eddie Breckenridge (b) och brorsan Riley Breckenridge (tr).
De spelar ett slags bluesig hardcore och har skapat sig en egen nisch i genren emo-hardcore med texter inspirerade av såväl religion som politik och filosofi. Man kan exempelvis här och där finna referenser till C S Lewis (Narnia mm) religiösa tankevärld.

Thrice släpper nu sitt sjunde studioalbum Beggars. Det är en lätt schizofren historia. Det ÄR bra, men det spretar åt många håll och det är inte så enkelt att greppa vad det är de vill göra. De blandar det tunga, obligatoriska gitarrsmattret med långa och lugna, atmosfäriska stycken och det känns, inte ofärdigt, men som sagt ganska svårbestämt. Det lugna överväger en aning och kanske blir det bara det på nästa skiva, om/när Thrice bestämmer sig. Kontinuiteten finns i de personliga, tänkvärda och lite vemodiga texterna. Bäst är singeln All The World Is Mad, The Weight, In Exile och Wood And Wire.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

09 2009

Your Comment