Drömskt och eteriskt

Theresa Andersson "Hummingbird go" (Playground)
Theresa Andersson ”Hummingbird, Go!” (Playground)

betyg420

Hon heter Theresa Andersson, är född i Slite på Gotland men bor sen länge i New Orleans där skivan Hummingbird Go är inspelad. Producerat har musikern och vännen Tobias Fröberg gjort. Theresa Andersson skapar drömska, eteriska och experimentella ljudlandskap med rötter i singer/songwritertraditionen och tydliga influenser av folkmusik, soul och pop. Hon gör det mesta själv: samplar, loopar och hanterar instrument, inklusive udda inslag som diverse köksredskap(!). Ovanpå detta en fullkomligt förtrollande stämma. Resultatet är snudd på sensationellt. Det är lekfullt, spännande, nyskapande och ljuvligt.

Till skivans absoluta toppar hör inledningsspåren: den poppiga Na Na Na och Birds Fly Away. Den lugna, psalmliknande On God´s Highway är knäckande bra. Några instrumentala låtar känns aningen sketchartade. Theresa Anderssons liveframträdanden lär vara något alldeles extra. En vink om hur det ter sig och hur skivinspelningen gick till kan man få via Youtube. Hennes MySpace-sida når du genom att klicka på skivomslaget här ovan.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

05 2009

Your Comment