Akustiskt med känsla

 

Warwick Ricky "Belfast confetti" (Dr2/Sound Pollution)
Ricky Warwick ”Belfast confetti” (Dr2/Sound Pollution)

betyg419

Ricky Warwick är känd som frontman i hårdrocksbandet The Almighty och för att ha varit gift med tidigare MTV-profilen Vanessa Warwick. På ”Belfast Confetti” ägnar sig Ricky åt något som ligger honom varmt om hjärtat; akustiska låtar inspirerade av nordirländsk folkmusik. En del lyssnare kanske överraskas av stilbytet, men Ricky visade prov på liknande tongångar redan i The Almighty (exempelvis ”Out Of Season”). Och han har en röst som passar alldeles utmärkt till den här typen av musik. Textmässigt säger Ricky själv att skivan kan ses som en samling av egna, familjens och vänners berättelser, oftast i form av tillbakablickar på livet som varit.

Låtarna ”Can’t Wait For Tomorrow”, ”The Arms Of Belfast Town”, ”Hanks Blues” och ”Belfast Confetti” är värda att kolla upp lite extra. Skivans två sista låtar är långa; de klockar in på strax under sju minuter respektive över sju minuter. Och speciellt i ”If You’re Gonna Bleed (Wear Black)”, som är en finstämd avslutning på en stark skiva fungerar det bra. För den som tilltalas av akustisk musik med texter hämtade ur verkliga livet är ”Belfast Confetti” ett givet köp. Provlyssna? Klicka på skivan här ovan bara…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

05 2009

Your Comment