Värd all väntan

Marlin Lene "Twist the truth" (EMI/Virgin)
Lene Marlin ”Twist the truth” (EMI/Virgin)
betyg4

Singeln ”Here we are” har klättrat högt på listorna i Norge. Nu efter fyra års tystnad och med nya genomarbetade CD:n ”Twist the Truth” har Lene Marlin, uppbackad av en liten intim orkester, lyckats nå nya kvalitetshöjder. Resultatet är trevande men väldigt målvedvetet och välbalanserat med försiktiga stråkar, akustisk gitarr och Lenes väldigt personliga röst i centrum.

Sedan genombrottet ”Unforgivable Sinner” för tio år sedan har norskan inte förändrats så mycket rent musikaliskt. Inga kursomläggningar eller musikaliska tvärkast. Hon vill tydligen fortsätta göra låtar på sitt egna och lite melankoliska sätt. Det är kanske inga omedelbara låtar som man går och nynnar på men de nyper sig fast i skinnet och växer. Rösten har mognat och känns mer angelägen och vilsam än tidigare. De sparsamma arrangemangen framhäver sången ytterligare och hon behöver bara viska så bär hennes röst orden och melodierna på ett riktigt imponerande sätt; för det är när hon sjunger så där viskande vackert som hon är som allra bäst – som i ”I’ll Follow” där hon och gitarren backas upp av en försiktig blåssektion. Blanda lika delar Sarah McLachlan, Dido och Sophie Zelmani så får ni kanske ett litet hum om hur närvarande denna mixtur är. Det är så grymt bra att gåshudsvarning måste utfärdas. Än mer grymt är om vi måste vänta fyra år till nästa släpp. Nu vill man bara ha mer… 

/Peter Dahlén

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

04 2009

Your Comment