Tänkvärt, vemodigt och njutbart

John Me "I am John" (Sony Music)
John Me ”I am John” (Sony Music)

betyg43

Bakom etiketten John ME döljer sig Mattias Edlund, som tidigare var sångare i The Motorhomes. I arbetet med det här albumet har Mattias haft hjälp av bl a Jocke Berg.

Här serveras vi 10 st poplåtar och det låter modernt och välproducerat, snyggt och prydligt. Musiken rör sig i samma terräng som Coldplay och Kent, vilket kanske inte är så oväntat.

Det tidigare släppta spåret ”Love is my drug” fastnar direkt och flera i familjen därhemma stannar upp och lyssnar när de går förbi, låten är ett häftplåster som gjord för P3, en riktig hit!

När jag lyssnat igenom alla låtarna ett antal ggr slår det mig att det är svårt att stänga av för det låter väldigt bra. Det handlar om behaglig pop som inte är påträngande och inte bullrig, det är snarare vackert återhållsamt och varmt innerligt. Det låter som John ME har med sig hjärtat i både musiken och sången och jag tror på vartenda ord han sjunger.

Texterna är på engelska och handlar mest om kärlek, längtan och att vilja vara någon annan. Tror jag. Om orden är seriösa och bra eller om det är hjärta-smärta-nonsens är väl upp till humör och sinnesstämning att avgöra. Det spelar egentligen ingen roll, texterna harmonierar bra med musiken och tillsammans blir det skön magi.

I sällskap med albumet ”I am John” sitter jag gärna och mår bra i en mörk soffa en kväll med ett glas vin. Det är inte precis en partyplatta, utan känns mer tänkvärt vemodigt och njutbart småmelankoliskt.

Det här är ett starkt album och flera av låtarna har hitpotential. Jag hoppas få höra mer av John ME i framtiden.

Svante Carlesjö

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

04 2009

Your Comment