Packet åter i hamn

Perssons Pack "Öster om Heden" (EMI)
Perssons Pack ”Öster om Heden” (EMI)

 betyg45

Nog kan man kalla det en äkta comeback när 45-åringen Per Persson och hans dragspelande pack återvänder med ”Öster om Heden” efter 14 år. Man är åter i hamn efter en lång resa och det känns som om tiden har stått helt stilla.

Den småstadsromantiska ådran är lika smittsamt äkta och oförstörd som förut och vi bjuds på ett levande historieberättande. Det är tryggt, gubbigt, bonnigt men i positiv mening – som en Plura sjungandes brännvinsdoftande folkvisrock på de sju haven. Hellströmska sjörövartolkningar har vi iochförsig hört förut, men det här är mer en glesbygdsvariant av Eldkvarn-Winnerbäck hyllar Clash-Springsteen – och det är helt rätt i tiden.

Sångtitlarna talar för sig själv. Den fantastiska Annika Norlin-duetten ”Stenad i Stockholm”, ”När du är ung” och ”Ikväll tar vi över stan” är alla blivande Persson-klassiker för en ny generation lyssnare; och när Persson sjunger att ”sångare utan orsak sjunger alltid falskt” inser man att en mer trovärdigt äkta rumlarrock knappast går att finna på den här sidan Atlanten.

De gamla trotjänarna Magnus Lind och A Camp-aktuella Niclas Frisk medverkar nu liksom då och bandet drar just nu runt på en omfattande turné med den nya skivan i bagaget. När de kommer till Putte i Parken den siste juli så kommer undertecknad att vara på plats och skråla i publiken.

Peter Dahlén

Vårens och sommarens spelschema hittar man på bandets hemsida. Bara att klicka på skivomslaget här ovanför…

 

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

04 2009

Your Comment