Richard har pluggat in igen

richard thompson 13 rivers

Richard Thompson ”13 Rivers” (Proper/Border)

Låt det sägas med en gång att Richard Thompson är en favorit som sedan Fairport Conventiontiden fram till idag rankas som husgud. Nåja, en sanning med modifikation då de senaste albumen väl inte har varit av den höga standard man är van.

Där har det fattats de välkända meloditeman som andas och doftar lite engelsk folkmusik, en strimma vemod och en snygg melodihook. Lyckligtvis är de nu tillbaka i stor skala.

Lyckligtvis har Richard hittat tillbaks på detta nya fullmatade album.

Inledande The Storm Are Coming… är nog det bästa Richard totat ihop på senare år. Här finns både dramatik och skönhet som inramas av hans gitarrspel som är så eget och så inbjudande att lyssna på för det skiljer sig så radikalt från andra gitarrister i dag och i går. Det här elektriska albumet är fyllt av utmärkta Richard Thompsonkompositioner.

Både solon och alla små instick och gitarrfigurer som byggs in i låtarna är en sann njutning. De förstärker och understryker både text och melodi.

Efter att ha städat upp i sin låtskatt med två akustiska album med favoriter från tidigare album har Richard Thompson pluggat in igen. Med bravur.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

10 2018

Your Comment