Hissa piratflaggan och skåla i rom

runningwildpieces

Running Wild ”Pieces Of Eight” (Noise/Warner)

Tysk heavy metal från ”de ljuva åren” i form av Ready For Boarding (dubbel-lp), The First Years Of Piracy (cd-samling), sex cd-maxisinglar, en poster och ett guldmynt som bor i en liten läckert lila tygpåse. Allting förpackat i en fin box.

Vad kan en hårdrockare mer behöva? Inte mycket.

Med andra ord är det bara att hissa piratflaggan, skåla i rom och leva sig in i låttexternas piratäventyr.

Pieces Of Eight har undertiteln The singles, live and rare 1984-1994 vilket betyder högkvalitativ heavy metal i typisk tysk stil.

Alla cd-singlar släppta på Noise Records återfinns och deras styrka ligger i att flera av b-sidorna är minst lika starka som a-sidorna.

Vi får också samlingsskivan The First Years Of Piracy (1991 års nyinspelningar av klassiker) och är samtliga huvudet högre än originalinspelningarna både spel- och sångmässigt och inte minst produktionen.

Den största skatten i boxen är liveskivan Ready For Boarding nu utökad till en dubbel i läcker guldvinyl. Det som tillkommit sedan originalet släpptes 1988 är en konsert inspelad 1989 och som tidigare endast funnits utgiven på VHS-kassett.

Det genomgående temat i låtskatten är mr. Running Wild: Rock ’n’ Rolf (Rolf Kasparek) står stadigt i rampljuset. Ja övriga bandmedlemmar genom åren får faktiskt ursäkta, för Rolf sticker ut med sin personliga sångröst och sitt precisa gitarriffande.

Men allt är inte guld som glimmar…

Postern och guldmyntet är mindre imponerande – musik väger bra mycket tyngre än lullull.

Jag ställer mig frågande till varför inte all musik i boxen pressats på vinyl istället för det halvt om halvt utdöende cd-formatet. Svaret är antagligen att det blev billigare så.

Dessutom hade det varit ett stort plus med någon form av historikhäfte eller varför inte till och med en informativ bok om Noise-åren.

Sett enbart till musikinnehållet är Pieces Of Eight så nära en fullpoängare som det går att komma, men nämnda svagheter resulterar utan tvekan i betygsavdrag.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

10 2018

Your Comment