Americanaåret börjar som det ska

tyler

Tyler Childers ”Purgatory” (Thirty Tiger/Border)

Med ett tidigare album och några ep i ryggen så är detta Tyler Childers tredje album. Purgatory räknas som hans riktiga debut. Det vill säga när han själv antyder att han har fått alla bitarna på plats.

Tyler har denna gång gjort sin hemläxa grundligt och Purgatory är en gedigen samlingskarta över countrymusikens skilda beståndsdelar. Här samlas bluegrass, outlaw country, gospel och traditionella Hank Williamsinfluenser på ett utmärkt sätt.

Vokalt lånar Tyler en hel del från den unge Steve Earle, vilket inte är så dumt. Att säga att han härmar är att ta i, mer att han är influerad och har hittat ett skönt eget uttrycksätt i rösten vilket är nyckeln i countrymusiken, eller i vilken musikgenre som helst.

Tyler Childers är redan nu vid 26 år en utmärkt låtskrivare och berättare. Vidare är instrumenteringen på albumet av absolut högsta kvalité.

Som inte det skulle vara nog har Tyler till sin hjälp vid producentbordet två frontfigurer i den nutida countrymusiken, Dave Furgeson och Sturgill Simpson.

Jag lyfter på den Stetsonhatt jag inte har och konstaterar att americanaåret börjar som det ska, det vill säga utmärkt.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

02 2018

Your Comment