Ex-metalpumpa ”bjuder” på onödiga nyinspelningar

masterplan

Masterplan “PumpKings” (AFM/Sound Pollution)

Förvisso går tiden fort, men det är inte dags för Alla helgons dag riktigt än. Men för den som tycker om att planera pumpfestandet i god tid, så kanske detta är det perfekta soundtracket? Nja, det är knappast troligt.

”PumpKings” utgörs av elva Helloween-coverlåtar varav samtliga har Roland Grapow (ex-Helloween) som ”låtpappa”.
På ett sätt förstår jag Rolands önskan att låta hans ”baby” Masterplan tolka låtar som sällan eller aldrig har framförts av Helloween. Men det går också att se det som att det är onödigt att göra om något som redan låter bra.
Sistnämnda argument får extra tyngd när det visar sig att nyinspelningarna inte har samma bett och produktionsstyrka. Röstmässigt är det heller ingen promenad i parken att ersätta Michael Kiske och Andi Deris…

Något som är bra med skivan? Gitarrspelet!

En genomlyssning är motiverad i och med att det handlar om (mestadels) välskrivna låtar, men originalversionerna är att föredra alla dagar i veckan.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

08 2017

Your Comment