Mognad och kvalitet som imponerar

maria andersson

Maria Andersson ”Succession” (Woah Dad!/Sony)

Maria Andersson, sångerskan från sedan några år tillbaka splittrade Sahara Hotnights, har med Succession gjort sin solodebut och ger oss ett fantastiskt fint album med påtaglig 60- och 70-talskänsla och stilfull melankoli – utan att för den delen plattan enbart känns som en av alla dessa retrotrippar i mängden.

För mig är detta elegant ”cocktailpop” i ordets bästa bemärkelse – musik som fungerar att lyssna på såväl koncentrerat som att ha som en stämningsfylld bakgrund.

Inte minst sjunger Andersson väldigt fint på skivan. Hennes röst kommer utsökt till rätta här med en ren och klar vacker vemodig ton och frasering som får mig att stundtals starkt tänka på Agnetha Fältskog och ABBA.

Ja, det är något tidlöst och genuint bra över Anderssons sång och alla låtarna på Succession. En mognad och kvalitet som imponerar. Jag skulle vilja gå så långt som att säga Maria Andersson för min del härmed faktiskt gärna får stiga till tronen som Sveriges popdrottning.

Lyssna på: ”End of Conversation”, ”Domino”.

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

08 2016

Your Comment