Helt rätt livekänsla och kanonlåtar i massor

schenker

Michael Schenker’s Temple Of Rock ”Live In Madrid” (Inakustik/Border)

Den här livedubbelmackan från en av hårdrocksvärldens förnämsta sologitarrister, Michael Schenker, känns sådär lagom putsad i efterhand i studion. Livekänslan är helt rätt och alla musiker hörs lagom mycket. Men givetvis lyfts sologitarristen ofta fram lite extra i mixen.
När jag skulle lista skivans bästa låtar så slutade det med inte mindre än femton stycken. Ja, så starkt är det här livedokumentet.
Efter en rejäl överläggning med mig själv kom jag istället fram till följande topp fem: Natural Thing, Victim Of Illusion, Coast To Coast, Rock My Nights Away och Saviour Machine.
Klassiska hårdrocksörhängen som Only You Can Rock Me och Rock You Like A Hurricane får nöja sig med att agera stekheta outsiders.
Överlag är det överraskande nog Scorpions-låtarna som övertygar mest. De får liksom en helt annan attityd i dessa tolkningar, framför allt gitarrsolomässigt.
Bakom mikrofonen gör Doogie White (ex-Rainbow) som vanligt; det vill säga en mycket stabil insats även om han har en tendens att live låta lite väl ansträngd från och till.
På kompgitarr gör Wayne Findlay (ex-MSG) ett imponerande jobb. Hans precisa riffandet utgör en perfekt grund för Michaels soloutflykter. De båda passar tillsammans som hand i handske
Bakom trummorna återfinns den tidigare alltför ofta småtröga Herman Rarebell (ex-Scorpions). Vem kunde tro att han kunde få till ett sådant sväng!
Fyrsträngaren hanteras av Francis Buchholz (ex-Scorpions) som är en viktig del i livepusslet, även om han hörs allra minst denna gång.
Det enda negativa jag kan komma på är avsaknaden av låtar från åren med McAuley-Schenker och att den gode Michaels spel tyvärr är lite väl avslappnat (läs hafsigt) i ett par av UFO-låtarna.
Live In Madrid är ett obligatoriskt inköp för hårdrockare med försmak för medryckande melodisk hårdrock och läckra gitarrsolon.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

05 2016

Your Comment