Slarvigt komponerade låtar förstör

Morbid Angel ”Illud Divinum Insanus” (Season Of Mist/Sound Pollution)

Alla blir vi äldre och så även metalband. Morbid Angel är inget undantag och visst hörs det att bandets sound ändrats genom åren. Den här skivan är snäppet lugnare än vad vi har hört tidigare, men även om många låtar känns slarvigt genomtänkta och dåligt genomarbetade så tror jag mig ändå förstå vart de är på väg.  Jag måste ändå säga att jag till viss del gillar vad jag hör. Jag föredrar band som försöker tänka ut någonting nytt, som förändrar sitt eget sound någon gång då och då. Morbid Angel har gjort ett försök och snubblat på mållinjen. För även om man borde ha arbetat längre på låtarna så ger bandet fortfarande allt de har och man landar därför på ett resultat knappt under medelbetyget. David Vincent visar vilken hög klass han fortfarande håller sångmässigt efter alla dessa år, och grundaren tillika gitarristen Trey Azagthoth är lika snabb och teknisk som alltid.

Vad är det då som går fel? För det första så försöker de förnya sig genom att blanda in hiphop och technobeats i den tidigare så brutala metal som vi tidiagre skämts bort med. Vilket inte alltid är fel men idag är det ingenting som är ovanligt alls och det finns flera band som lyckas så mycket bättre med det här. Sedan så har jag svårt att förstå hur bandet själva vill tolkas då vissa av låtarna är seriösa försök till att berätta någonting medans andra låtar känns skämtsamma och oseriösa.

Men…bandet bjuder ändå på flertalet trevliga låtar – och har man tidigare ansett att Morbid Angel är på tok för extremt, ja då är det kanske tid att ge bandet en ny chans. För musiken är det absolut inget fel på. Det är låtkompositionerna som förstör.

Tobias Blixt

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

09 2011

Your Comment