Musik som passar att ha i bakgrunden

Krista Detor ”Chocolate Paper Smiles” (Tightrope/Hemifrån)

Omslagsbilden stämmer inte med musiken. Krista Detor iklädd stormhatt blickar ut över en klippkant med mörka stormtyngda moln som kuliss och små studsande apelsiner runt henne. Musiken däremot är uppdelad i  fem sviter och rullar ofta fram i mediumtempo, hela tiden kontrollerad och kompetent in i minsta detalj.

Runt Krista Detors tillbakalutade röst och pianospel lindas olika blås och stränginstrument i välgjorda arrangemang. Musik som passar att ha i bakgrunden när man stickar, läser eller äter frukost en mulen söndag. Den bästa delen på CPS är en svit som specialskrevs till ett Darwin-jubileum i England. Här bildar musiken en njutbar helhet och melodierna träder fram med en klarhet  som får mig att höja på ögonbrynen och lägga ner morgontidningen för att bara lyssna .

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

06 2011

Your Comment