En röst färgad av livserfarenhet

Marianne Faithfull Horses and High Heels (Naive/Playground)
Marianne Faithfull ”Horses and High Heels” (Naive/Playground)

betyg 3

Populärmusikens grand old lady Marianne Faithfull har levt ett mångskiftande liv och gjort det mesta vid det här laget, en slags ikon i sin egen rätt. Genombrottet kom 1964 med en version av Rolling Stones ”As Tears Goes By” (som Stones släppte senare), vilken blev en hit både i England och USA. En del av berömmelse tillkom att Faithfull också var flickvän till Mick Jagger.

Faithfull sjunger i de låga registren och har nuförtiden en röst med en ruffig touch som färgats avsevärt av den gedigna livserfarenheten. Ibland kan man inte låta bli att associera till Leonard Cohen. Det finns en renodlad äkthet hos Horses and High Heels, men samtidigt saknar jag en viss dynamik och temperament.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

02 2011

Your Comment