Melodiös hårdrock i 80-talsstil

TNT A Farewell To Arms (Metal Heaven/Sound Pollution)
TNT ”A Farewell To Arms” (Metal Heaven/Sound Pollution)

betyg 3

När jag hör bandnamnet TNT så går tankarna omedelbart till suveräna ”pudelskivan” Intuition, som enligt mig borde slagit lika stort som andra ”pudelskivor” (jag tänker på band som exempelvis Bon Jovi och Poison). Å andra sidan har TNT alltid tagit ut svängarna lite mer i låtsnickrandet än nämna band, och det tilltalar helt enkelt inte lika många människor.

Jaja, nog om det förflutna. Nästan… Förra sångaren Tony Harnell saknas, det går helt enkelt inte att bortse från det. Men visst; ”nye” sångaren Tony Mills – som varit med i bandet sedan 2007 – gör ett klart godkänt jobb och i vissa stunder har han till och med viss röstlikhet med mr Harnell.

Det är som vanligt melodiös hårdrock i 80-talsstil som det handlar om när TNT är i farten, och i övrigt kan innehållet på A Farewell To Arms beskrivas som tryggt och med hög lägstanivå. Men särskilt spännande är det inte.

För den som alltid har tyckt om TNT och inte har något emot bytet av sångare så går det antagligen inte att bli besviken på innehållet, och kanske är det då läge för en liten höjning av betyget. Men för den som har starka band till dom klassiska skivorna och/eller mr Harnell så är det snarare så att betyget sänks. Sammantaget en trea i mina öron, varken mer eller mindre (och det är inte det sämsta).

För övrigt är en extra anledning att lyssna närmare på A Farewell To Arms gitarristen Ronni Le Tekrö, för den mannen kan verkligen hantera sina sex strängar.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

01 2011

Your Comment