It’s only Rock’n’Roll but I like it

Keith Richards Vintage Vinos (Mindless/Playground)
Keith Richards ”Vintage Vinos” (Mindless/Playground)

betyg 5

Vintage Vinos är en samlingsplatta från Rolling Stones-gitarristen Keith Richards soloprojekt med bandet X-pensive Vinos runt början av 1990-talet. Materialet är hämtat från plattorna Talk is Cheap (1988), Live At Palladium (1991) och Main Offender (1992).

Det är vid det här laget knappast förbisett att Richards är en av de mer stilbildande gestalterna inom rockhistorien, när det kommer till såväl musikaliskt uttryck som imagemässig look och attityd. Vi pratar om en levande legend.

Det har under årens lopp figurerat diverse inspelningar med solomaterial från Richards på marknaden, men Talk is Cheap från 1988 var Richards första reguljära soloplatta. Och för den som vill få sig till livs laidback, släpig och opretentiös rockmusik av högsta klass får här en jackpot med nämnda alster och uppföljaren Main Offender (1992).

En del kanske skulle tycka att de samlade låtarna på Vinatage Vinos har taskig sång, och emellanåt hotar att falla isär. Själv tycker jag att Richards tydliggör att han är den odiskutable gudfadern till all lo fi- och sleazerock.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

12 2010

Your Comment