Bedrövligt kommersiellt

Sarea ”Alive” (Supernova/Cosmos)

betyg05

Sarea är ett svenskt band som tyvärr har en hel del gemensamt med sina kollegor. Det jag hör ur högtalarna är en blandning av Dead By April, Sonic Syndicate, Takida, stundtals också Green Day faktiskt. Det är enkla refränger med oändligt enformiga synthslingor som olyckligtvis kommer sätta sig på hjärnan, framför allt hos de flesta radiolyssnare. Låtarna klockar också in på 3-4 min, som en radiohit ska/måste göra. Jag har till och med läst att de plockat bort mer avancerade och skiftande partier ur låtarna för att göra det mer lättillgängligt och korta ner låtarna. Då förstod jag var det var jag hade framför mig, det är hemskt med sådana kommersiella knep!
Men det finns några få partier ur vissa låtar som glimtar till. Standardkonceptet för sådana här band är ju att det i versen kan vara hårt, growl, i Sareas fall är det till och med lite blastbeat instoppat ibland. Men när sedan refrängen kommer så blir det som jag sa ovan, enkelt, mainstream, (nästintill) bedrövlig rensång, och fula synthslingor.

För mig som erfaren och något kräsen musiklyssnare och musiker så går det här rätt ner i soporna(rent hypotetiskt eftersom jag vill spara skivan för att fylla ut mitt skivutbud:D). Det här är inte något som faller i min smak, endast några få ljusglimtar finns på skivan, och det är alltså några sekunder här och var. Det finns ingen låt som är helt igenom bra. Det är svagt.

Betyget till Sarea blir inte bättre än ½/5. Anledningen att det inte blir 0/5 är att det faktiskt i låt nummer 7(Amor Fati) finns några riktigt bra riff, speciellt introriffet. Eller så beror det på att vi inte har nollan i betygssystemet, jag vet inte riktigt. Många kanske tycker jag går hårt åt dem men jag är så otroligt trött på denna typ av musik, om man ens kan kalla det musik.

Martin Engström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

12 2010

Comments are closed.