Inget nytt under solen

Circle II Circle Consequence Of Power (AFM/Sound Pollution)
Circle II Circle ”Consequence Of Power” (AFM/Sound Pollution)

betyg 2

Första minuten börjar lovande med stigande intensitet i musiken, men sedan tar mer av ett mellantempo över och tillåts dominera större delen av skivan. Inte helt lyckat…

Sångaren Zak Stevens (ex-Savatage) har en stark röst som kommer bäst till sin rätt i starka titelspåret Consequence Of Power. Det är en mer fartfylld låt som bär ett (litet) släktskap med Iron Maiden och därmed sticker ut en hel del.

En annan bra låt är Mirage med sitt sköna groove och en pulserande bas som är långt framme i ljudbilden. Dessutom kryddas låten med skivans piggaste gitarrsolo.

Starkaste Savatage-vibbarna återfinns i Redemption (med ett Hall Of The Mountain King-liknande gitarriff) och Take Back Yesterday (ett typiskt pianointro följt av nämnda typen av gitarriff).

Och vackra power metal-balladen Blood Of An Angel fullbordar en snygg avslutning, som resulterar i en – när det handlar om skivor – ovanlig känsla av att slutet är bäst.

När det gäller skivsoundet så känns det alldeles lagom producerat, varken för mycket eller för lite. Ja, det känns faktisk ibland som att lyssna på en ”live i studion”-inspelning.

Men trots allt är Consequence Of Power en ”mellanskiva”, då den tyvärr i det stora hela känns som en transportsträcka. Det känns som att vi hört (i stort sett) allt det här förut så det är inget nytt under solen.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

11 2010

Your Comment