Något så sällsynt som bra dansmusik på svenska

 

Den Svenska Björnstammen Dansmusik EP (Pope/Universal)
Den Svenska Björnstammen ”Dansmusik EP” (Pope/Universal)

betyg 4

Det tredje låten på EP:n heter Dansmusik och det är precis vad Den Svenska Björnstammen handlar om. För att ytterligare förtydliga detta heter också EP:n Dansmusik. För det är dans hela vägen. I en intervju har bandet sagt att de bara vill ha kul och det här är kul. Det är svårt att inte börja röra på kroppen när man lyssnar på musiken. De lätt monotona rösterna i kombination med elektronisk pop och en släng av klubbmusik låter väldigt bra. För det går just bra för sjumannabandet från Norrköping nu. Deras hit Dansmusik har spelats flitigt på dansgolven, de har haft flera festivalspelningar och vann i år MetroOnStage-finalen. Den Svenska Björnstammen är något så sällsynt som bra dansmusik på svenska. De ligger fortfarande en bra bit efter segraren i den klassen, Familjen, men jag är villig att ge dem några år på sig.

Bandet låter avslappnat och de gör vad de känner för, förutom låtar har de även genomfört ett projekt där de byggde en zeppelinare. Men det känns så enkelt att man nästan blir misstänksam. Kan man verkligen sjunga ”nu dansar vi till dansmusik igen” och så dansar alla? Svaret är tydligen ja. Och det får gärna vara så enkelt, så länge jag får fortsätta dansa till Den Svenska Björnstammen.

Rebecka Bergh

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

08 2010

Your Comment