Storslagen klassisk popmusik

John Grant ”Queen of Denmark” (Bella Union/Bonnier Amigo)

 betyg 5

Detta är ren och skär popmagi redan från första spåret TC And The Honeybear, med John Grants mäktiga baryton inramat av gruppen Midlakes mjuka böljande ljudlandskap. I Wanna go To Marz  och tredjespåret Where Dreams got To Die  bildar en inkörsportal till det stora vemodet i en pastoralram med blekt suddiga kanter.

Runt John Grants röst lindar sig storslagna arrangemang ofta dominerade av det stora pianoljudet, multi-trackade röster och sjuttiotalssyntljud. Texterna är stundtals fyndiga även om jag säkert inte fattar hälften av dem. Men vad gör det. Silver Platter Club studsar fram med en ihärdig blåsfigur som etsar sig fast i medvetandet. Så  fortsätter det imponerande medium och balladtempo plattan igenom . Till stor del beror detta på att John Grant och gruppen Midlake passar så bra för varandra.Ett totallyckat samarbete som vi vill ha mer av.F ör du har väl koll på den gruppens egna album.

Hittar du John Grants förra grupp Czars så kan kolla in dom också. Det är dom värda. Men kolla in på Queen of Denmark först  om du är intresserad av storslagen klassisk popmusik .Du lär inte bli besviken.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

06 2010

Your Comment