Smäll på käften

1349 Demonoir (Indie Rec/Sound Pollution)
1349 ”Demonoir” (Indie Rec/Sound Pollution)

betyg 4

Efter en lyssning av 1349:s femte fulllängdsalster Demonoir är jag fullständigt utmattad. Det är en brutal, överväldigande ljudmatta man utsätts för, trots små, små finstämda inslag av till och med piano i något spår, och efteråt är man glad att det är över. Missförstå mig inte nu. Det är i positiv mening jag skriver det. Demonoir är nog det bästa de har knåpat ihop hittills, Archaon, Frost, Ravn och Seidemann i norska black metalbandet 1349. Det är knallhårt som en smäll på käften, djävulusiskt ruskigt och omskakande. Allra bäst blir det på slutet i episka Pandemonium War Bells och The Devil of the Deserts. 1349 står 2010 på topp.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

06 2010

Your Comment