Riktig Honky Tonk med stämsång

I see hawks in L.A. Shoulda Been Gold (American Beat/Border)
I see hawks in L.A. ”Shoulda Been Gold” (American Beat/Border)

betyg 4

Det här är bra countrymusik! Texterna är berättande och ibland humoristiska, politiska men har även det där vemodet som tillhör genren. Det är musik man blir glad av. Jag lyssnade på skivan första gången i bilen när jag åkte mellan Karlstad och Arvika. Där i bilen gjorde den sig riktigt bra. Det är en road tripp platta. Skivan är ett tidsdokument över deras släppta låtar under 00-talet. Gitarrspelandet påminner mycket om James Burtons (spelade med Elvis Presley, Gram Parsons, Emmylou Harris mfl). Skivan innehåler även några tidigare outgivna låtar: en livelåt och en fantastisk duett med Carla Olson ”Bossier City” samt en 70-talsklassiker med Outlaw Country-mannen David Allan Coe. En platta att älska.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

03 2010

Your Comment