Behöver vi mer radio-metal?

Soil Picture Perfect (AFM/Sound Pollution)
Soil ”Picture Perfect” (AFM/Sound Pollution)

betyg 1

Jag har faktiskt sett fram lite emot Soils nya album Picture Perfect sedan True Self, som för mig floppade totalt. Jag gillar skarpt de ännu tidigare skivorna Scars och Redefine. För mig kändes bytet av sångare innan True Self som det sämsta som kunde ske, det var på ett vis han som gjorde bandet. Men hur är då deras nya produktion? Bandet hävdar själva att de har fått några år på sig att utvecklas, att de blivit ett sammansvetsat band och att de låter bättre rent musikaliskt än vad de gjort förut. Jag kan tyvärr inte hålla med, mera slätstruket än såhär är svårt att få, det känns mainstream, tråkigt, uttjatat mm (har vi ett nytt Nickelback kanske?). Det känns dock lite mer välproducerat än förut, ljudbilden är renare och ”vackrare”, men det gör inte skivan bättre tyvärr. När jag lyssnade på titelspåret Picture Perfect så frågade min flickvän mig förskräckt om det var Takida jag lyssnade på. När jag själv tänkte mer på det så insåg jag att hon hade gjort en ganska bra iakttagelse, till mitt stora förtret.

Det finns ändå tendenser till några bra låtar, men det faller oftast när refrängen kommer. Tear it down öppnar skivan ganska bra, en låt som är energisk och kraftfullare än många av de efterföljande. Wasted är nog den bästa låten, den lyckas hålla sig lite utanför det vanliga ”radiorockmalandet”. Förmodligen beror det på att John 5 varit med och producerat låten, gitarrist för Marilyn Manson och Rob Zombie.

Summa summarum så är det här en ganska tråkig skiva. Många slingor och ackordföljder tycker jag att jag känner igen från tidigare band. Såklart finns det radiohits på den men behöver vi verkligen mer radio-metal?

Det blir 1/5 djävulshorn till Picture Perfect, jag har nog slutat hoppats helt på att Soil någonsin kommer resa sig ur jorden.

Martin Engström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

03 2010

Your Comment