Klockren debut

Angels Of Babylon Kingdom of evil (Metal Heaven/Sound Pollution)
Angels Of Babylon ”Kingdom of evil” (Metal Heaven/Sound Pollution)

betyg4107

Jag kan inte minnas när jag senast drog igång en skiva från ett okänt band och sedan njöt till maxgränsen. Angels of Babylon(AoB) är ett projekt som blandar och ger från flera olika genrer. Du har bland annat Dave Ellefson på bas som tidigare spelat i nästan 20 år med Megadeth, mer känd för sin stämning av sångaren Dave Mustaine angående bandnamnet. Dessutom har du trummisen Rhino (ex-Manowar) som är mycket omtyckt. Utanför detta klassiska hårdrocksarrangemang har du en Power-metal sångare (David Fefolt) och en än så länge okänd gitarrist (Ethan Brosh). Resultatet av detta blir ren magi och Ellefson själv uttrycker deras sound som ”majestätiskt” – något jag är helt överens om.

Rent tekniskt sett finns det inget att snacka om vad gäller AoB och det är rutinerade herrar som producerat skivan. Det är bra musiker som kommit fram till soundet. Finns inget att klaga på. Skivan består av 10 spår där jag har svårt att skilja ut något som är bättre eller sämre, det är en mycket bra mix. Dessutom finns det en del intressanta låtar som är perfekt placerade i ordningen på skivan, tänker främst på instrumentala låten ”The Remnant”. Om jag fick välja några låtar att sätta en liten varning på, som man bara måste höra, så blir det ”Conspiracy Theory” eller ”Night Magic”. Jag kan också utlova att AoB inte låter som något ni hört förut, det finns tydliga likheter och influenser givetvis. Men det är på något vis helt unikt i sin komposition och sound mm.

Alla riktiga hårdrockare bör spana in ”Kingdom of Evil” som AoB:s debutskiva heter. Det enda som kan stoppa detta från att bli ett stort band är fansen. Värt att nämna är också att skivan var tänkt att släppas mycket tidigare men har skjutits upp av diverse omständigheter. Det är alltså en mycket välarbetad skiva man kommer ut med till slut.

Skivan får 4/5. Även om jag inte direkt hittar något negativt med skivan så känns det ändå inte riktigt som en maxpoäng. Det skall till lite mera för att kittla lite extra. Några få saker jag kan tänka mig är att utöka antalet spår. Det skall också finnas några låtar på skivan som är sådär extra magiska som man bara nästan inte kan sluta lyssna på. Och jag vet inte när jag senast var med om något så här bra på första försöket, därför är jag inte alls orolig över att AoB bara kommer bli bättre. Jag är dock lite rädd för att det kanske inte blir något mer, vilket vore väldigt synd.

Ricky Löfqvist

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

02 2010

Your Comment