Kniven Rider Dypt I Natt

 

-
Urgehal ”Ikonoklast” (Season Of Mist/Sound Pollution)

 betyg395

Ikonoklast är det sjätte och enligt mitt tycke kanske bästa albumet som gjorts av det norska black metal-bandet Urgehal som grundades i den lilla staden Hönefoss i Norge 1992. När jag hör någon snacka om Urgehal så tänker jag på corpse paint, för är det något som Urgehal är kända för så är det, förutom deras brutala och praktexemplariska black metal, deras grymma corpse paint och långa spikar som medlemarna Nefas, Enzifer, Mannevond och Renton bär på scenen.

Soundet och tempot på nya skivan är skönt och jag gillar låttitlarna som är på norska; det blir en grym stämning över det hela med låtar som dödelagt och kniven rider dypt i natt . Nu är inte alla texter på norska; de flesta är på engelska och handlar så klart om ond bråd död, förödelse och satanism. Som det ska vara helt enkelt och som på urgehals tidigare skivor.  Det här ett bra album med riktigt bra black metal som jag gärna sätter på när jag slår mig ner i soffan med en öl och känner mig irriterad på omvärlden en lördag eftermiddag. Inte det bästa jag hört men det håller en hög kvalitet och Urgehal vet vad de sysslar med när det gälller black metal och de håller den svarta fanan högt medans blodet droppar från deras instrument.
 
Tony Sundberg

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

01 2010

Your Comment