En fylligare Relapse

Eminem "Relapse: Refill" (Interscope/Universal)
Eminem ”Relapse: Refill” (Interscope/Universal)

betyg4108

Relapse var en av de bästa hiphopplattorna 2009, med starkt självutlämnande texter och feta beats. I samma veva som den kom utlovades en uppföljare någon gång under senhösten/vintern. Vad vi fick var Refill med hela Relapse om igen plus nio nya låtar. Inget annat än ett utslag av samma gamla mo moneysyndrom, lagom släppt till julhandeln och alldeles säkert initierat av skivbolaget. Varför inte ge ut bonusspåren redan vid släppet av originalskivan, kan man fråga sig? Men visst, både branschen och artisterna själva måste ju överleva.

Är det värt att införskaffa Refill då, med tanke på de nio ”nya” låtarna? Ja, det är det. Vi får en öppning som heter duga i form av Forever med Kanye West, Drake och Lil Wayne, följt av mästerverket Hell breaks loose, ännu ett lyckat samarbete med Dr Dre. Faktum är att övriga sju spår också är så pass bra att de förtjänar mer plats än att ligga som bonusar. Och har du inte hört Relapse ännu, så skaffa den i denna version! Under 2010 kommer Relapse II, tydligen.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

01 2010

Your Comment