Svårt ta till mig den här

Pollyanna ”On Concrete” (Indy’s/Border)

betyg 2.5

Det börjar lugnt, och fortsätter lungt, för att sluta lika lugnt. Härligt kanske ni tänker. En skiva för dem där dagarna då man egentligen inte hade velat gå upp ur sängen, dem dagarna då man spenderar mesta tiden av dagen i soffan, inlindad i en filt.

Det hade varit en perfekt skiva för en sådan dag, om det inte varit för att jag av någon anledning inte kan ta till mig skivan. Vilket är synd då om man lyssnar noga märker texterna är både välskrivna och smarta, men istället för att sugas in i musiken och dras med i historierna som berättas så känner jag mig hela tiden utanför det som pågår i stereon.

Detta märks framförallt första försöket jag gör att lyssna igenom On Concrete då jag efter en stund märker att skivan är slut och att jag egentligen inte har hört någonting som spelats på den. Men efter några ytterligare försök så börjar den få fäste och man kan börja lyssna på allvar. Jag vet inte varför men jag uppskattar verkligen det instrumentala i låtarna och ”In The Cornfields” känns uppfriskande och fräscht. Det är sångerskan Isabelle Casier som jag inte fastnar för.

Vad detta beror på vet jag inte, men någonting i hennes röst gör att jag inte kan ta in skivan och fullt ut njuta av det  som bjuds. Men för de redan frälsta och för personer som vanligtvis uppskattar den här typen av Indie-folk rock borde iaf ge skivan ett försök.

Lyssna på:  ”In The Cornfields” och ”Railrod boy”

Tobias Blixt

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

12 2009

Your Comment