En Lady som de flesta kan komma att uppskatta

Lady Gaga "The Fame monster" (Interscope/Universal)
Lady Gaga ”The Fame monster” (Interscope/Universal)

betyg396

Det var för lite drygt ett år sen den som den numera världskända Lady GaGa släppte sitt debutalbum, The Fame, och låtar som ”Just Dance”, ”Pokerface”, ”Lovegame” och ”Eh Eh (Nothing Else I Can Say)” blev stora hits runtom. Nu släpper hon sin uppföljare, som egentligen är en nyutgåva av The Fame med 8 nya låtar (+ en extra?) och dessa nya låtar lystrar till albumnamnet ”The Fame Monster”.

Vid det har laget har väl ingen missat ”Bad Romance”, som är den inledande låten på skivan. Återigen slår hon igång skivan med en stor hit (The Fame började med Just Dance). På The Fame hade hon artister som Space Cowboy, Flo Rida och Colby Odonis som gästartister. Här är det ingen mindre än självaste Beyoncé som gör ett gästnummer på låten ”Telephone”.

De nya låtarna är inte så lika The Fame egentligen. De är mer i ”Bad Romance” stuk. Om The Fame var en liten flicka så är The Fame Monster en kaxig kvinna i 20 års åldern. Det är inte jättevarierat, utan det är hennes catchy melodier och kaxiga texter som sticker ut. Dock är låten ”Teeth” ett undantag. Jag vet inte ens hur jag ska förklara låten. Den är lite… galopperande? Den är inte dålig, tvärtom.

På den svenska utgåvan av The Fame fanns ett bonustrack, ”Disco Heaven” (Amerikanska utgåvan hade ”Again, Again”) och denna låt inkluderas på denna utgåva, samt ”Retro Disco Freak”. Vad hon tänkte med när hon tog med den vet jag inte; det var kanske inte det smartaste draget.

Men…detta ett väldigt bra album, och jag tror att de flesta kan komma att uppskatta det!

Bäst: Monster   Sämst: Retro Disco Freak

Sara Köhler

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

12 2009

Your Comment