Andefattigt och stillastående

Inner Circle "State of the world" (Warner)
Inner Circle ”State of the world” (Warner)

betyg215

Nej, några bad boys of reggae är inte Inner Circle. Snarare beskedliga, på gränsen till slätstrukna, mammas pojkar. Lättviktsreggaen de åstadkommer är flyktig som en het sommardag på beachen. Skillnaden mellan Inner Circles musik och sommardagen är väl att man hellre minns den senare.

I rättvisans namn har de ju ändå gett oss ett och annat bestående örhänge. Exempelvis nämnda Bad Boys, men även Sweat. Båda från 80-talet.

Nysläppta State of da World lär säkerligen även den lämna några spår efter sig på topplistor och samlingsalbum. Det är ingen direkt dålig platta, men ack så profillös, andefattig och stillastående. Trots draghjälp från bl a Damian Marley, Reid, Rock-A-Trench och heta rapparen Flo Rida.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

12 2009

Your Comment