En helt ok Unplugged-inspelning

Katy Perry "MTV Unplugged" (Virgin/EMI)
Katy Perry ”MTV Unplugged” (Virgin/EMI)

betyg386

I New York City i juli detta år gjorde Katy Perry en ”unplugged” för MTV. Det finns många bra och minnesvärda inspelningar från denna serie. Neil Young, Nirvana och Bob Dylan för att nämna några.

Mitt förhållande till Katy Perrys musik är det jag mött i radion och jag har sorterat in henne i energipop-genren tillsammans med Avril Lavigne och liknande. Därför blir jag glatt överraskad när jag lyssnar till första spåret, ”I Kissed A Girl”, som i början av låten omarrangerats till jazz för att senare återgå till orginalets pop.

Katy Perry har i mina öron en riktigt bra röst och det är det som lyfter denna skiva. Det är bara sju spår och två av dessa är nya, varav den ena är en cover på Fountains of Waynes låt ”Hackensack”. Med denna CD medföljer även en DVD med konserten och där blir det naturligtvis mera levande när det visuella tillförs. Det är två låtar som sticker ut en aning och det är ”Thinking of you” och ”Lost”. En helt ok inspelning att lägga till i Unplugged-serien.

Torsten Ferm

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

11 2009

Your Comment